KELEBEK VANALAR

Wafer Tip eş eksenli kelebek vana her türlü uygulamada kullanılabilen yarı lug tipi dört kulaklı bir vanadır.

KÜRESEL VANALAR

2 Parçalı ve 3 Parçalı paslanmaz çelik küresel vanalar gövde içerisinde yer alan kürenin teflon sızıdrmazlık contaları arasında çalışmasıyla akışkanlara yön veren veya durduran bir vana türüdür. Küresel vanalar basınç kaybına izin vermemesinden dolayı hat boyunca akışkanın aynı basınçta ilerlemesini sağlayan tam geçişli tesisat elemanlarıdır.

BIÇAKLI VANALAR

Bıçaklı vanalar lifli akışkanlarda, örneğin kağıt sanayi ve atıksu hatlarında, kullanılmaya uygun bir vanadır. Tek parçalı gövdesi ve elastomer siti ile tam sızdırmazlık sağlamaktadır. Akışkan özelliğine göre metal sitlide üretilebilirler.

EMNİYET VENTİLİ

Proses hattında bulunan akışkan basıncının aşırı yükselerek tesisata, tesisata bağlı herhangi bir cihaza veya vanaya zarar vermesini önlemek amacıyla tesisata monte edilirler. Hattan geçen akış miktarına veya dolum yapılcak kazan veya tank kapasitesine göre değişik bağlantı çapları mevcut olup, hattan geçen akışkanın cinsine göre ventil malzemesi farklılık gösterebilir.

ÇEKVALFLER

Kısa montaj boyu ve gövde üzerine taklımış kanca sayesinde iki flanş arsına kolayca montaj yapılabilir.

KOMPANSATÖRLER

Her yöndeki titreşimi, eksenel, yanal, açısal harektleri ve sesleri izole ederler.

PİSLİK TUTUCU

Proses hatlarından geçen akışkanlar beraberlerinde pislikler sürüklerler. Bu pislikler eski boru devrelerinde zamanla aşınmaya bağlı pas kireç, taşları , çamur ve benzeri olabilir. Yeni borularda kaynak cürufları conta parçaları olabilir. Bu pislikler proses hattı üzerinde bulunan vana, pompa, hassas ölçü ve ayar elemanlarına tahribat ve zararlara sebep olur. Bu tahribatları önlemek için hat üzerinde bulunan her türlü tesisat ekipmanın girişine birer pislik tutucu kullanılması gerekir.

PİNCH VANA

Korozif katı partikül ve toz içeren akışkanlar için uygun bir çözüm yöntemidir. Pinch vanalar hava basıncıyla çalışan vanalardır. Dışardan verilen 6 bar hava basıncıyla vana içindeki özel conta kapanır ve % 100 sızdrmazlık sağlanır. Bu vanalar engelsiz ürün akışı sağlar.